تعمیرات انواع کنتاکتور و سرویس کنتاکتور اشنایدر

بازدید: 932 بازدید

کنتاکتور ها در واقع یک تجهیز کلید زن هستند که برای قطع یا وصل مدار الکتریکی کاربرد دارند. یکی از پرطرفدار ترین کنتاکتورها، برند اشنایدر می باشد که کاربرد های بسیاری در سیستم های برق قدرت دارد. انواع مختلف کنتاکتور اشنایدر در ولتاژ ها و جریان های متفاوت تولید و به بازار صنعت عرضه می گردند. معمولا در دستگاه هایی که ظرفیت تحمل جریان بالایی دارند، از کنتاکتور استفاده می شود.

این تجهیز به راحتی قابل نصب بوده و به دلیل استفاده پرکاربرد آن در مصارف صنعتی، معمولا دچار خرابی شده که می تواند دلایل مختلفی هم داشته باشد. مجموعه ولتا کالا در ادامه نشانه های خرابی انواع کنتاکتور مانند کنتاکتور اشنایدر را مورد بررسی قرار می دهد تا عیب یابی این تجهیز الکتریکی برای شما امکانپذیر باشد .  با ما همراه باشید.

برای استعلام قیمت و خرید انواع کنتاکتور اشنایدر اصل، با شماره تلفن 09125290221 تماس حاصل فرمایید.

عیب یابی‌ و سرویس کنتاکتور اشنایدر

قبل از تعمیر انواع کنتاکتور باید موارد مهمی را  بررسی کنید تا بتوانید روش تعمیر بهینه را انتخاب کنید .  هزینه خرید کنتاکتور اشنایدر بالا می باشد و اماکن تعویض آن تا اغلب برای برخی از افراد مقدور نیست، بنابراین مبحث تعمیرات مناسب و مقرون به صرفه ای است .

احتمال بروز مشکل و خطا همواره در تمام تجهیزات و دستگاه‌ هایی که در صنایع مختلف استفاده می ‌شوند وجود دارد. بهتراست جهت تعمیر انواع کنتاکتور به مجموعه ‌های تعمیرات محصولات صنعتی مراجعه کنید تا از بروز خطاهای بیشتر جلوگیری شود .

عیب یابی‌ و سرویس کنتاکتور اشنایدر

بروز خرابی های رایج و روش تعمیر آن ها در انواع کنتاکتور اشنایدر

از انجایی که قطعات صنعتی برای مدت طولانی استفاده می شوندو ممکن استبه هر دلیلی دچار خرابی شوند بنابراین نیاز به سرویس دارند ،می خواهیم در ادامه ی این مقاله به موارد رایج که دلیل بروز خطا و ایراد در عملکرد درست کنتاکتور است را مورد بررسی قرار می دهیم. این خطا ها ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • جوش خوردن کنتاکتور
  • بالا نپرید هسته کنتاکتور
  • اتصال کوتاه شدن کنتاکتور
  • کند رها شدن هسته آهنی کنتاکتور
  •  داغ شدن سیم پیچ کنتاکتور

از عوامل بروز مشکل دیگر نیز می توان به  قطع شدن سیم‌ های رابط، وجود مشکل در مدار فرمان، وجود مشکل در بی‌ متال، وجود مشکل در میکروسوئیچ و کنتاکت ‌های شستی، وجود مشکل در بویین و … اشاره کرد که در مهم ترین این خطاهایی که اشاره کردیم را مورد بررسی و روش تعمیر آن را نیز ارائه خواهیم داد.

جوش خوردن کنتاکتور

مواردی چون  اتصال نادرست یا ناسازگاری با ولتاژ و جریان موجود  می تواند دلیل  شوک الکتریکی در کنتاکتور باشد که خود عامل جوش خوردن این قطعه است . جوش خوردن کنتاکتور نیز می ‌تواند ناشی از این شوک‌های الکتریکی باشد. اگر اتصالات کنتاکتور به نحوی که برای آن مناسب نیستند و یا مشکلاتی مانند خرابی در عایق‌ ها یا نقص در طراحی وجود داشته باشد، می ‌تواند به افزایش دما و جوش خوردن منجر شود.

این مسئله علاوه بر خرابی کنتاکتور، خطراتی مانند آتش‌ سوزی یا آسیب به افراد را نیز ممکن است به همراه داشته باشد. بنابراین، همیشه لازم است اطمینان حاصل شود که تجهیزات الکتریکی به درستی نصب شده و از نظرات و آموزش‌های فنی مربوطه پیروی شود.

روش تعمیر:

اولین و مهمترین مرحله قطع برق است. اول بهتر است  از قطعی کلیه منابع تغذیه برق به کنتاکتور اطمینان حاصل نمایید تا مانع شوک الکتریکی شود. با دقت و دقیق در جستجوی  عامل  جوش خوردن کنتاکتور باشید.در این لحظه شما باید  سیم‌ها، اتصالات و وضعیت کلی کنتاکتور را بررسی کنید . در صورتی که کنتاکتور یا هر قطعه دیگری آسیب دیده باشد، آن را با قطعه جدیدی که مطابق با مشخصات فنی و استانداردها است، تعویض کنید.

پس از تعویض قطعات آسیب دیده، مطمئن شوید که ولتاژ و جریان موجود در سیستم با مقادیر مشخص شده توسط تولید کننده کنتاکتور مطابقت دارد. پس از تعمیرات، کنتاکتور را تست کنید تا از عملکرد صحیح آن مطمئن شوید. تست کردن شامل کارکرد اتصالات، عملکرد قطع و وصل، و بررسی عملکرد کلی کنتاکتور می‌شود. احیای سیستم: پس از تمامی تعمیرات و تست‌ها، سیستم را به حالت عادی برگردانید و مطمئن شوید که همه چیز به درستی عمل می ‌کند.

روش تعمیر جوش خوردن کنتاکتور

بالا نپریدن هسته آهنی کنتاکتور

بالا نپریدن هسته آهنی کنتاکتور، می ‌تواند علل مختلفی داشته باشد. ولتاژ ورودی به کنتاکتور، این مشکلات می ‌تواند منجر به قطع و وصل نشدن جریان برق به بار، ایجاد نویز و جرقه و در نهایت آسیب به کنتاکتور شود. مشکلاتی که باعث می شود هسته آهنی کنتاکتور به بالا نپرد به شرح زیر می باشد:

  • کم بودن ولتاژ ورودی به کنتاکتور به دلیل مشکل منبع تغذیه
  • مشکل در سیم کشی ترانسفورماتور یا ژنراتور
  • مشکل در سیم پیچ کنتاکتور
  • سوختن سیم پیچ
  • قطعی در سیم پیچ
  • اتصال کوتاه در سیم پیچ
  • گیر کردن هسته آهنی
  • ضعیف شدن فنر
  • مشکل در کنتاکت‌ ها
  • جوش خوردن کنتاکت‌ ها
  • اکسید شدن کنتاکت‌ها
  • مشکل در رله‌ ی زمانی
  • تنظیمات نامناسب

روش تعمیر:

ابتدا اتصالات بین هسته آهنی و بخش ‌های دیگر کنتاکتور را بررسی کنید. مطمئن شوید که اتصالات  درست و محکم انجام شده‌ . در صورت وجود هر گونه خلل یا اتصال ضعیف، آن را تعمیر کنید یا تغییر دهید. بررسی کنید که آیا مانعی در مسیر حرکت هسته آهنی وجود دارد یا خیر. ممکن است گرد و غبار، روغن یا سایر ذرات باعث مانع شدن حرکت هسته آهنی شده باشند. در صورت وجود مانع، آن را حذف کنید و مسیر حرکت را تمیز کنید.

ممکن است مکانیسمی مانند سلنوئید یا موتوری که برای حرکت هسته آهنی استفاده می‌شود، دچار مشکل شده باشد. بنابراین مکانیسم را تعمیر یا تعویض کنید. حالا تنظیم مجدد کنتاکتور را بررسی کرده و انجام دهید. اطمینان حاصل کنید که تمامی پارامتر ها و تنظیمات به درستی تنظیم شده‌اند. در نهایت کنتاکتور را تست کنید تا از عملکرد درست آن مطمئن شوید.

اتصال کوتاه شدن کنتاکتور

اتصال کوتاه شدن کنتاکتور

اتصال کوتاه شدن کنتاکتور یک مشکل جدی است که می‌ تواند عواقب ناخوشایندی از جمله آسیب به تجهیزات، خطرات برق ‌گرفتگی و آتش‌سوزی ایجاد کند. اتصال کوتاه معمولاً به معنای برخورد مستقیم بین دو قطب یا سیم باریک کنتاکتور است که می‌ تواند به دلایل مختلفی از جمله: نقص در عایق‌ها، خرابی در قطعات داخلی و اتصال نادرست اتفاق بیافتد.

روش تعمیر:

برای تعمیر اتصال کوتاه شده کنتاکتور، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • قطع برق:

قبل از هر کاری، اطمینان حاصل کنید که برق از تجهیزات قطع شده است تا از هرگونه خطر برق ‌گرفتگی جلوگیری شود.

  • بررسی علت اتصال کوتاه:

مشخص کنید که چه عواملی باعث اتصال کوتاه شده‌اند. بررسی کنید که آیا عیب در عایق‌ها، قطعات داخلی است یا اتصالات.

  • تعمیر یا تعویض قطعات آسیب‌دیده:

در صورت وجود قطعاتی که آسیب دیده‌اند، آن‌ها را تعمیر یا تعویض کنید.

  • تست و عیب‌یابی:

پس از تعمیرات، کنتاکتور را تست کنید تا از عملکرد صحیح آن اطمینان حاصل شود.

کند رها شدن هسته آهنی کنتاکتور

رها شدنِ بسیار کند هسته آهنی کنتاکتور، مشکل همیشگی است که دلایل مختلفی دارد. این مشکل می‌تواند باعث  عملکرد نامناسب کنتاکتور، ایجاد نویز و جرقه و در نهایت آسیب به آن شود. اگر هسته آهنی یا سایر اجزای داخلی کنتاکتور به دلیل مختلف دچار اصطکاک شده باشند، هسته آهنی به کندی رها می‌شود. این امکان وجود دارد که با گذشت زمان، سطوح داخلی کنتاکتور  فرسوده شوند و اصطکاک افزایش یابد.

فنر نیز ممکن است ضعیف شده یا شکسته باشد یا  به درستی تنظیم نشده باشد و نیروی کافی برای رها کردن سریع هسته آهنی را اعمال نکند. حتی ممکن است  هسته آهنی به دلیل وجود زنگ زدگی یا تغییر شکل گیر کرده باشد.

گرم شدن بیش از حد سیم پیچ نیز علت دیگر رها شدنِ کند هسته آهنی می باشد. اگر کنتاکت‌ های کنتاکتور جوش خورده باشند، هسته آهنی به درستی رها نمی ‌شود.

روش تعمیر:

در ابتدا هسته آهنی را با دقت تمیز کنید تا از وجود هر گونه ذرات یا گرد و غبار پاک شود. پس از آن هسته آهنی را با روغن مناسب یا گریس مخصوص کنتاکتور روغن ‌کاری کنید تا به راحتی حرکت کند. بررسی کنید که آیا مکانیسم حرکت هسته آهنی به درستی کار می‌کند یا خیر. ممکن است مکانیسمی مانند سلنوئید یا موتوری که برای حرکت هسته آهنی استفاده می‌شود، دچار مشکل شده باشد.

از تنظیمات و تنظیم مجدد کنتاکتور مطمئن شوید . در صورت وجود آسیب به قطعاتی مانند روغن‌ کار، موتور یا سلنوئید، آن‌ها را تعویض کنید. پس از تعمیرات، مجدد کنتاکتور را تست کنید تا از عملکرد صحیح آن اطمینان حاصل شود. بهتراست ، تعمیرات تکمیلی مانند تنظیمات دقیق ‌تر یا تعویض قطعات دیگر را انجام دهید تا از  کارکرد مناسب کنتاکتور اطمینان حاصل شود.

داغ شدن بیش از حد یا سوختن سیم پیچ کنتاکتور

داغ شدن بیش از حد یا سوختن سیم پیچ کنتاکتور

در صورت داغ شدن بیش از حد یا سوختن سیم‌  پیچ کنتاکتور باید فورا آن را بررسی و تعمییر کنید . دلایل مختلفی مثل  مصرف بیش از حد جریان الکتریکی می‌تواند باعث داغ شدن سیم‌های پیچ کنتاکتور شود که ممکن است به دلیل نقص در سیستم تغذیه، وجود اتصالات ضعیف، یا خرابی در کنتاکتور باشد. استفاده از سیم‌ هایی که با ظرفیت جریان موجود در سیستم مطابقت ندارند می‌تواند منجر به داغ شدن سیم‌ ها شود. اتصالات نا مناسب یا ضعیف از دیگر دلایل  داغ شدن سیم پیچ ها می باشد که در نتیجهی آن مقاومت الکتریکی افزایش یافته و باعث افزایش دمای سیم ‌های پیچ می شود.

روش تعمیر:

بررسی کنید که آیا جریان و ولتاژ موجود در سیستم به میزان مشخص شده توسط تولید کننده کنتاکتور است یا خیر. اتصالات و سیم‌ها را بررسی کرده و اطمینان حاصل کنید که همه اتصالات به درستی و به طور محکم انجام شده‌اند. در صورت لزوم، سیم ‌های داغ شده را تعویض کنید و از سیم‌ های با ظرفیت جریان مناسب استفاده کنید.

سرویس پلاتین کنتاکتور اشنایدر

تعمیر پلاتین کنتاکتور اشنایدر بهترین راه حل برای افزایش طول عمر این قطعات مهم  باشد. با این حال، به خاطر داشته باشید که تعمیر پلاتین همیشه امکان پذیر نیست و در برخی موارد، تعویض کامل کنتاکتور ضروری است. اما در صورت امکان تعمیر باید با احتیاط، درب کنتاکتور را باز کنید و به پلاتین ها دسترسی پیدا کنید. به دنبال علائم سایش، خوردگی، سوختگی یا تغییر شکل در پلاتین ها باشید.

در صورتی که پلاتین ها فقط کمی کثیف یا فرسوده شده باشند، می توانید با تمیز کردن و سمباده زدن آن را  تعمیرکنید. برای تمیز کردن از یک حلال مناسب از جمله الکل ایزوپروپیل یا استون استفاده کنید.

پس از تمیز کردن، پلاتین ها را کاملاً خشک کرده و از سمباده با دانه بندی ریز برای صاف کردن سطح پلاتین ها استفاده کنید.  بیش از حد سمباده زدن باعث صدمه به پلاتین ها می شود. حالا فاصله بین پلاتین ها را با استفاده از پیچ تنظیم که در دفترچه راهنمای کنتاکتور مورد نظر ذکر شده، تنظیم کنید. پلاتین ها را دوباره در جای خود قرار دهید و درب کنتاکتور را ببندید.

برای استعلام قیمت و خرید انواع کنتاکتور اشنایدر اصل، با شماره تلفن 09125290221 تماس حاصل فرمایید.

 

 

 

جمع بندی

کنتاکتور ها یکی از قطعات اساسی و حیاتی در صنایع برقی هستند و نقش بسیار مهمی را در عملکرد و ایمنی تجهیزات و دستگاه‌های صنعتی دارند. بنابراین بررسی علل خرابی کنتاکتور و استفاده از روش ها برای تعمیر آن بسیار ضرورت دارد.

در صورت خریداری کنتاکتور اصل و باکیفیت و قیمت مناسب می توانید به وب سایت ولتا کالا به عنوان معتبر ترین نمایندگی اشنایدر در تهران مراجعه کرده و محصولی مورد نظر خود را تهیه کنید و یا با این کارشناسان این مجموعه تماس حاصل نمایید و محصول مورد نظر خود را در سریع ترین زمان ممکن دریافت نمایید.

دسته‌بندی بلاگ
اشتراک گذاری
نوشته‌های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چت در واتساپ مشاوره خرید
سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت